Det er ofte enkelt å miste oversikt over den totale gjelden man har. Dette gjelder spesielt dersom du har flere kredittkort, og har benyttet deg av forskjellige avbetalingsløsninger. Dette kan forekomme dersom oppvaskmaskinen har gått i stykker, eller om kjøleskapet har tatt kvelden.

Årsakene til at du har tatt opp smålån, beste forbrukslån eller kredittkort kan altså være mange. Uavhengig av hvilke grunner du hadde for å låne penger, vil det som regel være lønnsomt å refinansiere gjelden, noe du gjør ved å samle gjelden i ett større lån.

Ved å refinansiere kan du skaffe deg en bedre oversikt, og en lavere lånekostnad. Med andre ord kan du spare mye penger på dette.

Fordeler ved å refinansiere uten sikkerhet:

  • Muligheten til å samle alle gjeldsposter i ett nytt og større lån
  • Du oppnår en bedre betalingssituasjon
  • Du får lavere månedlige kostnader og gjeldskostnader
  • Benytt deg av refinansiering uten sikkerhet for å få en lengre nedbetalingstid

Ulemper med refinansiering uten sikkerhet:

  • Renten er høyere ved refinansiering uten sikkerhet, enn ved refinansiering med sikkerhet

Betalingsanmerkning? Det finnes likevel løsninger

Eier du ikke egen bolig eller annen eiendom som kan benyttes til å stilles som sikkerhet, finnes det likevel banker som godtar søknader om refinansiering uten sikkerhet. Utforsk markedet og se etter banker som kan innvilge lån til tross for økonomiske heftelser.

Hva bør jeg velge av refinansiering uten sikkerhet og refinansiering med sikkerhet?

Sitter du med en gjeld uten sikkerhet, er det mest naturlig å refinansiere uten sikkerhet. Til tross for dette vil likevel refinansieringslånet ha lavere renter enn et normalt usikret lån. Slik sparer du penger på de månedlige kostnadene dine ved å refinansiere.

Når det gjelder refinansiering med sikkerhet, er det gjerne snakk om å skreddersy lån for at du skal få lavere kostnader per måned. Her må absolutt all gjeld samles, inkludert boliglånet ditt.

Du er nødt til å stille boligen din som sikkerhet for refinansieringslånet. Dette er veien å gå for at bankene skal kunne tilby et skreddersydd refinansieringslån. Har du ikke mulighet til dette, må du heller vende fokuset på et refinansieringslån uten sikkerhet.